Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κείμενα γλόμπινγκ: σχετικά με τον αντικομμουνισμό

 από e-globbing
Όποια τάξη κάνει κουμάντο, περνάν και οι δικές της
αντιλήψεις μέσα στην κοινωνία. Έτσι και στον καπιταλισμό επικρατούν αντιλήψεις που αντιπροσωπεύουν τις αξίες της αστικής τάξης. Επειδή όμως ο καπιταλισμός έχει περάσει στην τελευταία του φάση, στον ιμπεριαλισμό, πολεμάει με νύχια και με δόντια τις αντιλήψεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των εργατών και που αναδείχνουν το καινούριο, αυτό που έρχεται για να αντικαταστήσει το παλιό.
Η αστική τάξη εκμεταλλεύεται λάθη του σοσιαλιστικού συστήματος όπου εφαρμόστηκε, τα φουσκώνει παραπάνω, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, πολεμάει με όλα τα μέσα και στο επίπεδο της ιδεολογίας ό,τι αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Ο αντικομμουνισμός λοιπόν είναι ο πόλεμος που κάνει η αστική τάξη με τους μηχανισμούς και τα μέσα που διαθέτει για να καταρρίψει την αντίπαλη ιδεολογία που είναι ο κομμουνισμός, και μάλιστα πολεμάει εκείνο το συγκεκριμένο ιδεολογικό ρεύμα που είναι το πιο επικίνδυνο (επειδή είναι το πιο ακριβές) για την ίδια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αξιοποιήσει τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μέσα στο κίνημα για να το διασπάσει παραπάνω.
Το κειμενάκι απαντά σύντομα και περιεκτικά σε όλα τα αντικομμουνιστικά ψευτοεπιχειρήματα μέσα σε 13 σελίδες, αξίζει να το διαβάσετε.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου