Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ




Οι Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), υπογράφουμε την Έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Πατριωτών, των Χεράρντο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Ρενέ Γκονσάλες, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες, οι οποίοι από το 1998 βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ.
Από τη σύλληψή τους εφαρμόστηκαν στους Πέντε Κουβανούς Πατριώτες εξαιρετικά μέτρα σ΄ ότι αφορά τις συνθήκες κράτησής τους, έμειναν σε απομόνωση και υπήρξαν συνεχείς αρνήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τους επισκεφτούν οι συγγενείς τους.
Ξέρουμε ότι οι Πέντε Κουβανοί δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα,, παρά προστάτευαν την Κούβα και τον κουβανικό λαό από μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες. Οι Πέντε Κουβανοί βρίσκονται εδώ και 13 χρόνια άδικα στη φυλακή των ΗΠΑ ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση των ΗΠΑ φιλοξενεί και προστατεύει τον δολοφόνο Luis Posada Carriles ο οποίος υπηρετώντας την πολίτικη των ιμπεριαλιστών σε βάρος της σοσιαλιστικής Κούβας πλήρωνε μισθοφόρους για να τοποθετούν βόμβες σε ξενοδοχεία της Αβάνας σκορπίζοντας τον θάνατο.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι Πέντε Κουβανοί είναι θύματα μιας πολιτικής δίκης και ότι η δικαιοσύνη των ΗΠΑ έδειξε πως σ΄ αυτή τη χώρα το να είσαι αγωνιστής αποτελεί λόγο φυλάκισης.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που εκφράζει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους απαιτεί την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ.
Οι Ομοσπονδίες:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου