Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η άγνοια οδηγεί στην απόγνωση και την ΗΤΤΑ, η γνώση οδηγεί στην οργανωμένη πάλη και την επίθεση

από e-globbing

Δεκάδες είναι πλεον οι αυτοκτονίες καθημερινά σε ολόκληρη την χώρα. Εργαζόμενοι που κάτω απο το βάρος των οικονομικών τους ελλειμάτων και της ατομικής τους χρεωκοπίας, λυγίζουν και παραδίνονται χωρίς να έχουν το κουράγιο να αγωνιστούν. Πέφτουν απο κτίρια, πέφτουν μπροστά απο αυτοκίνητα, απο τρένα, παίρνουν χάπια, αυτοπυροβολούνται ... τόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεθάνει κανείς. Και μετά τίποτα ... έφυγες, ξεχάστηκες, δεν υπήρξες ποτέ. Σε νίκησαν αμαχητί !

Κι όμως για τέτοιου είδους ειδήσεων, που καταδεικνύουν το επίπεδο της κοινωνικής αποσύνθεσης, δεν δύναται να αφιερωθεί στα αστικά δελτία ειδήσεων, ούτε ένα λεπτό. Μόνο οι ιατροδικαστές και το προσωπικό των νοσοκομείων μας, γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει (Και εξάλλου τι να μας πουν τα αστικά κανάλια, αφού αυτά είναι που τρέφουν τον κόσμο με απογοήτευση).


Χθες όμως υπήρξε ένα νέο συμβάν για τα πρότυπα της Ελλάδας, ο αυτοπυρπολισμός. Ένας 55χρονος άνδρας λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, έχοντας φτάσει στα επίπεδα της απόλυτης χρεωκοπίας πήγε και στάθηκε στην πρόσοψη ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στην διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, κρατώντας έναν τηλεβόα και ένα δοχείο με βενζίνη. Αφού φώναξε στους περαστικούς πως έχει οικονομικά καταστραφεί από τις πρακτικές της κυβέρνησης και των Τραπεζών και πως είναι πνιγμένος στα χρέη, λούστηκε με τη βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του.


Ένας άνδρας της Αστυνομίας που είχε ειδοποιηθεί απο περαστικούς πρόλαβε να σβήσει την φωτιά πριν συμβεί το μοιραίο.

Περνάμε σε καινούργια επίπεδα απογοήτευσης. Μια απογοήτευση που ταΐζεται και θρέφεται απο την έλλειψη της γνώσης για τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Αντί να θεριεύει μέσα μας η οργή, επικρατεί το άγχος και η κατάθλιψη. Η γνώση όμως του τι συμβαίνει πραγματικά γύρω μας, δεν θα μας οδηγούσε στην αυτοχειρία και στην ΗΤΤΑ, αλλά σε μια ταξικά συνειδητή μάχη, για να ΠΑΡΟΥΜΕ αυτά που μας ανήκουν, απο αυτούς που μας τα στερούν. Και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε όλοι μας, στην ενημέρωση των εργαζομένων ώστε να συνειδητοποίησουν και τα δικαιώματά τους, αλλά και την δυναμή τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου