Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Το Δ. Σ. των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Πρέβεζας με απόφασή του στις 02/02/2012, κατά πλειοψηφία, καταγγέλλει την πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου (ΠΑΣΚΕ) της ΠΟΕ_ΟΤΑ που κόβει και ράβει το καταστατικό στα μέτρα της. Το χρησιμοποιεί σαν εργαλείο αποκλεισμών και επιβολής των αποφάσεών της.
Με απόφασή της στη συνεδρίαση στις 24/01/2012 πραξικοπηματικά μετέτρεψε την Επιτροπή Νομιμοποίησης αντιπροσώπων για το συνέδριο από 5μελή διαπαραταξιακή (με τις 5 παρατάξεις της ομοσπονδίας) σε 5μελή 3παραταξιακή. Έσπευσε να δώσει στην παράταξη της 3 έδρες από 1 που είχε και με τις πλάτες της ΔΑΚΕ να πετάξει έξω από την επιτροπή τις παρατάξεις της ΑΣΚ -ΟΤΑ & των «Αγωνιστικών Κινήσεων».
Στη διασπαστική αυτή ενέργεια προχώρησε τώρα γιατί προσπαθεί να καθορίσει τυχόν δικαστικές αποφάσεις και να παρέμβει με αυτό τον τρόπο στις αποφάσεις των σωματείων και των γενικών τους συνελεύσεων.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να αποδείξουν με την μαχητικότητα τους ότι δεν αναγνωρίζουν επιτροπές που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των παραταξιακών τους σχεδίων και τον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων που υλοποιούν το αυτονόητο, να έχουν όλοι οι 

εργαζόμενοι τα ίδια δικαιώματα. Εξάλλου η Επιτροπή Νομιμοποίησης σύμφωνα και με το καταστατικό (άρθρο 47) έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Αρμόδιο για κάθε απόφαση είναι το συνέδριο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε επίσης στις εκλογές για αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που εργάζονται στους ΟΤΑ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σύμφωνα και με το καταστατικό μας, όπως τροποποιήθηκε πριν ένα χρόνο.
Στη βάση της δικής μας απόφασης, που όπως πληροφορούμαστε είναι απόφαση και πολλών άλλων συλλόγων, ζητάμε από τη διοίκηση της ομοσπονδίας τη λήψη πολιτικής απόφασης ώστε  να ψηφίσουν στο συνέδριο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας και να σταματήσουν οι αποκλεισμοί συλλόγων από το συνέδριο.
Την απόφασή μας αυτή την στηρίζουμε:
1. στην ανάγκη της ενιαίας οργάνωσης και του ενιαίου μετώπου των εργαζομένων με βάση τον κλάδο και το χώρο εργασίας, ανεξάρτητα εργοδότη και σχέσης εργασίας
2. στις δραματικές και βίαιες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, όπου έχουν ουσιαστικά αρθεί οι όποιες διαφορές μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και τέλος
3. στο γεγονός ότι οι εκλογές για πρώτη φορά μετά τη σχετική τροποποίηση του καταστατικού γίνονται τους τελευταίους μήνες πριν το συνέδριο, όπου όλοι οι ψηφίσαντες, εργάζονται κιόλας, καθώς και γιατί και στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πριν ενάμιση χρόνο, η πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ομοσπονδία απέσπασε την πολιτική πλειοψηφία του σώματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο κυβερνητικό & εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και αδύνατους μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα. Η ταξική ενότητα , η ισχυροποίηση των σωματείων και του κινήματος είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Πρέβεζα, 06 /02 / 2012        
Η πρόεδρος                                Ο Γραμματέας


Μαρίνα Σαρόγλου                            Θωμάς Κονάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου