Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές 22/5/2012


«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που για πάρα πολλά χρόνια στήριζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή πίστευαν ότι η εναλλαγή των δύο στη διακυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ τους και τους ρωτάμε: Αν άκουγαν το ΚΚΕ, τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '90 που προειδοποιούσαμε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, ότι τα δυο κόμματα αυτά είναι πια εντελώς ίδια, αν το άκουγαν τότε έγκαιρα, δεν θα ήμασταν τότε καλύτερα; Βεβαίως έφθασαν στη δική μας εκτίμηση, αλλά με σημαντική καθυστέρηση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το λαό και το κίνημά του.
Σήμερα ακόμα πιο έντονα απευθυνόμαστε και λέμε: Πάρτε σοβαρά υπόψη και προσέξτε τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και τώρα πια δεν επιτρέπεται άλλος χαμένος χρόνος, γιατί η κρίση βαθαίνει και έρχονται πολύ χειρότερες μέρες. Σήμερα κατασκευάζεται σιγά - σιγά και θα επιταχυνθεί στην πορεία ένα νέο δίπολο. Ο ένας πόλος είναι με επίκεντρο τη ΝΔ, λέγεται «κεντροδεξιά» ή «μέτωπο φιλοευρωπαϊκό». Ο άλλος πόλος βρίσκεται επίσης σε διαδικασία διαμόρφωσης, σήμερα στις εκλογές ο άλλος πόλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί ένας νέος τάχα σοσιαλιστικός - σοσιαλδημοκρατικός πόλος με βάση τις δυνάμεις του


ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο αυτοί πόλοι επιφυλάσσουν στο λαό, παρά τις διαφορές που μπορεί να φαίνεται ότι έχουν, μεγάλα βάσανα και ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.
Να γιατί λοιπόν δεν πρέπει να περάσει η συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ στο λαό και στη βουλή, γιατί ο λαός θα έχει ανάγκη στις 18 του Ιούνη ένα δυνατό και όρθιο ΚΚΕ. Η κάλπη πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού ότι την άλλη μέρα θα έχει το δικό του αποκούμπι, το δικό του αντίβαρο, την ελπίδα που δίνει το ΚΚΕ, μαζί με την οργάνωση του αγώνα, ότι ο λαός μπορεί να αντεπιτεθεί, μπορεί να έχει νίκες και μπορεί τελικά να νικήσει. Πρέπει οι εργαζόμενοι που έχουν βγάλει συμπεράσματα πια από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να εμπιστευθούν τώρα το ΚΚΕ, ανεξάρτητα τις όποιες διαφορές έχουν μαζί του. Οι διαφορές σε αυτή τη φάση δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νέα καταιγίδα μέτρων που έρχεται, είτε με τη ΝΔ στην πρώτη γραμμή είτε με τον αφερέγγυο ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου