Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μετεκλογικές σκέψεις:Δέν εχουμε μόνο ιστορία,αλλά και μέλλον!

e-globbing



Δευτερα, μετα τις εκλογες, σημερα και δεν ξερω ποιοι τελικα.. «πανηγυρίζουν», εκτος απο αυτους που δεν επρεπε ποτέ να ειχαν μπει στη Βουλη και φυσικα εννοω τη Χρυση Αυγη, με ενα..ποσοστο που δεν μπορω να δεχθω οτι αντιπροσωπευει τη χωρα και δεν με αφησε να ''χαρω'' και το οτι (επιτελους) δε θα ξαναδω αρκετους και αρκετες απο ΝΔ και Πασοκ να περιδιαβαινουν τα καναλια και να βγαζουν λογους με υφος..100 καρδιναλιων για το οτι ο Ελληνικος λαος πρεπει να συνηθισει να ζει στη …λιτοτητα και στη μιζερια! 

Ο Ελληνικος λαος εδωσε χθες στον υπαρχοντα δικομματισμο, ενα ηχηρο χαστουκι και μακαρι να εξαφανιστουν για παντα απο την πολιτικη ιστορια του τοπου, γιατι αρκετη ζημια εχουν κανει μεχρι τωρα! Το θεμα ειναι τι γινεται στη συνεχεια...

Ειδαμε οτι τα ποσοστα του ΚΚΕ δυστυχως υποχωρησαν στις μεγαλες πόλεις και αρκετοι το
 
 μεταφραζουν σαν μια ήττα, μεσα σε ενα συνθετο πολιτικο συστημα, οπου τα γνωστα κομματα καταρρευσαν μεν, αλλα ας μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και τα αναχωματα τους, που θα δουμε στη συνεχεια το ρολο που θα επιλεξουν κι αυτα. 
Η γνωμη μου ειναι οτι ο κοσμος δεν εχει ακομα συνειδητοποιησει τα παιχνιδια, που παιζονται και απλα τιμωρησε αυτους που, κατα τη γνωμη του, θεωρει αμεσα υπευθυνους και μονο.
Ταυτοχρονα, ομως, πιστευω οτι και τα συνθηματα που χρησιμοποιουνται για να συσπειρωσει κανεις ενα λαο που- πως να το κανουμε-δεν ειναι γνωστης της...Μαρξιστικης θεωριας, αλλα δυστυχως ακομα ενημερωνεται απο τα ...κρατικα ΜΜΕ και καναλια, χρειαζονται αναλυση και επαναπροσδιορισμο, οσο και να μην αρεσει σε καποιους να το λεμε! 

Εδω και αρκετο καιρο φαινοταν, παντως, οτι δεν περνα καλα το ''μηνυμα'' του κομματος στις μαζες και δεν θα κουραστω να το λεω, οσο...δυσαρεστη κι αν γινομαι σε καποιους, που ειτε εθελοτυφλουν, ειτε ευκολα ειρωνευονται οσους εχουν αντιθετη μ αυτους γνωμη! 

Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, συντροφοι, ζουμε σε μια εποχη που τα ΜΜΕ πρωτοστατουν στη διαμορφωση συνειδησεων και αποψεων, οποτε δεν ειναι δυνατον να αγνοουμε τη τεραστια σημασια που εχουν, ασχετα αν δεν συμφωνουμε, ή δεν το συνειδητοποιουμε, απολυτα, λόγω μη εμπειριας μας πανω στο θεμα. 

Καποιοι εγραφαν, χθες, οτι καλυτερα να εχουμε μια ησυχη συνειδηση απο το να παρουμε μεγαλυτερα ποσοστα! Δεν νομιζω οτι το ενα αποκλειει το αλλο, δεν ειναι ολα ...ασπρα, ή μαυρα, γιατι επιμενουμε να τα βλεπουμε ΜΟΝΟ ετσι;

Ειναι γεγονος οτι πολλοι απο εμας πικραθηκαμε για τα χαμηλα ποσοστα, αλλα βεβαια οι λογοι εχουν να κανουν, οπως ειπαμε, με το γεγονος οτι μια μεγαλη μεριδα του κοσμου (και οχι μονο στην Ελλαδα), δεν εχει ταξική συνείδηση και σε συνθηκες κοινωνικης καταρρευσης, οπως ειναι αυτη τη στιγμη η κατασταση στην Ελλαδα, εχουμε ξαναδει οτι το συστημα στηριζει και ενισχυει την ακροδεξιά ως φραγμα ενατια σε μια πιθανη ριζοσπαστικοποίηση των μαζων.


Κι ενω προσπαθουμε να καταλαβουμε καλυτερα τη παραλογη...''λογικη'' της ανοδου του ...ναζισμου πια, (ειναι οπαδοι των ναζι ξεκαθαρα), σε μια χωρα με τετοια αντιστασιακη ιστορια, οπως η Ελλαδα, διαβαζα ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο, που μας εστειλε ο ο φιλος spiral architect, το οποιο αναφερεται στην ανοδο του Χιτλερ και στο περιστατικο μιας ομιλιας του, οπως το βιωσε ο Ντιέγκο Ριβέρα ενας διακεκριμενος Μεξικανός προοδευτικός ζωγράφος, φιλος του Έρνστ Τέλμαν Ernst Thälmann, τοτε, ηγέτη του Γερμανικού ΚΚ (KPD).

Η διηγηση δειχνει καθαρα οτι πολλοι φιλοι και συντροφοι του αδυνατουσαν, τοτε, να δωσουν σημασια στη σοβαροτητα της ανοδου του ναζισμου, στη προπολεμικη Γερμανια, θεωρωντας τον Χίτλερ ως...«αστείο ανθρωπάκο»! 

Ο Ντιέγκο Ριβέρα τους απαντησε, τοτε, κατι που θεωρω ως πολυ λογικη εξηγηση:
«Μα αυτές οι ανοησίες γεμίζουν επίσης στα κεφάλια των ακροατών, αλαλιασμένων από την πείνα και το φόβο. Ο Χίτλερ τους υπόσχεται μια αλλαγή, οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και επιστημονική. Λοιπόν, θέλουν αλλαγές, και μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν ακριβώς ό,τι λέει, αφού έχει όλα το καπιταλιστικό χρήμα πίσω του. Μ’ αυτό μπορεί να δώσει τροφή στους πεινασμένους Γερμανούς εργάτες, να τους πείσει να πάνε με το μέρος του και να στραφούν ενάντια σε εμάς. Επιτρέψτε μου να τον πυροβολήσω εγώ τουλάχιστον. Θα αναλάβω την ευθύνη. Είναι ακόμα εντός εμβέλειας».

Ο Χιτλερ, ομως, ηδη σε από τις πρώτες κι ολα συνεδριάσεις του υπουργικού του συμβουλίου, είχε ξεκαθαρίσει, πως ο θρίαμβος του Ναζισμού περνούσε μέσα από τη συντριβή του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι φιλοι του, Τέλμαν και Μίντσενμπεργκ, ήταν ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που θανατώθηκαν από τον ...«κλόουν», του οποιου την ομιλια  είχαν και οι τρεις παρακολουθήσει στην πλατεία εκείνη την ημέρα.

Πισω, στη δικη  μας πραγματικοτητα, να πουμε οτι τα πραγματα δεν θα ειναι καθολου ευκολα το επομενο διαστημα, αλλοι μιλουν ισως και για επαναληπτικες εκλογες .Παντως θα χρειαστει να γινουν αρκετες αναλυσεις απο το κομμα για να δει κανεις πως θα προωθηθουν οι θεσεις καλυτερα στο μελλον. 

Φυσικα η ανοδος της ακροδεξιας δεν κανει τα πραγματα ευκολοτερα, παρ ολα αυτα, οπως πολλοι εχουν πει, αν δεν υπηρχε στην Ελλαδα το ΚΚΕ με τους αγωνες του και με την ιστορια του, οι νεοναζι θα ειχαν μεγαλυτερα ποσοστα κι απο αυτα στη....Γαλλια!

Μενει να δουμε αν εχουμε καταλαβει τι κανουμε σωστα, για να το συνεχισουμε, οπως και τι δεν γινεται σωστα, που χρειαζεται να αλλαξουμε, ωστε να προσχωρησουμε ακομη πιο σταθερα και αποφασιστικα στο μελλον. 

Γιατι δεν εχουμε μονο ιστορια, συντροφοι, αλλα και μελλον, το οποιο οφειλουμε να υπερασπιστουμε απεναντι  στο φασισμο, με οποια μορφη κι αν αυτος εμφανιζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου