Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη θρασύτατη, απροκάλυπτη και ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι.



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ακόμα μια χώρα  έπεσε θύμα της αδυσώπητης επιθετικότητας του σύγχρονου ιμπεριαλισμού, ειδικά του Γαλλικού. Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη θρασύτατη, απροκάλυπτη και ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι.
Επιστρατεύτηκε και πάλι, όπως θέλει η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, ο δήθεν κίνδυνος «τρομοκρατικών επιθέσεων» ώστε να συγκαλυφθεί η καπιταλιστική κρίση και ο άγριος ανταγωνισμός για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως  έγινε  στον πόλεμο  του Αφγανιστάν,  της Λιβύης, της Σομαλίας  κλπ.
Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός, υπό την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση, έχει και πάλι το θράσος να επικαλείται τις “δόξες” του βρόμικου πολέμου σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας .
Το Μάλι πληρώνει  σήμερα τη φαγωμάρα της Γαλλίας,  της  ΕΕ  με τις ΗΠΑ και με τις άλλες αναδυόμενες δυνάμεις. Από πολύ πριν, η ΕΕ έχει εκπονήσει  επιθετική στρατιωτική  στρατηγική για την Υποσαχαρια περιοχή, ο ΟΗΕ προετοίμαζε από πέρσι ακόμα επέμβαση για τις αρχές του Σεπτέμβρη.
Αυτούς τους ανταγωνισμούς έρχεται να προλάβει η γαλλική ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή. Ήδη  ΝΑΤΟ και ΕΕ εκφράζουν αλληλεγγύη,  ενώ ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία τρέχουν να προλάβουν .

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:
A)    Έξω η Γαλλία από το Μάλι

B)   Καμία εμπλοκή του ΝΑΤΟ , της ΕΕ και  του Ευρωστρατου

Γ)     Καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσει η βάση στη Σούδα, στο Άκτιο και τα Νατοϊκά στρατηγεία

Δ)    Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου