Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΔΑΣ - Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Πραγματοποιήθηκε χθες 10/4 η εκλογοπολογιστική συνέλευση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι παρατάξεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και οι συνοδοιπόροι τους οπορτουνιστές που πάνε χέρι-χέρι στο κίνημα, που θέλουν το εργατικό κίνημα κλεισμένο στο καβούκι του, να κλαιει τη μοίρα του και να μην σηκώνει κεφάλι.
          Στην έναρξη της συνέλευσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Σιώζης (ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκε να γίνουν δεκτοί στη συνέλευση οι εργαζόμενοι που ήρθαν με αίτηση να γραφτούν πρώτη φορά στο σωματείο γιατί δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές και δεν τους ήξερε!!! Παρόλο που υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. ότι μέλη του σωματείου με δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συνάδελφοι γράφονται ακόμα και τις ημέρες των αρχαιρεσιών. Εφόσον η απαίτηση του δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. 


δήλωσε ότι αποχωρεί από τη Γ.Σ. χωρίς να αποχωρήσει ποτέ από το χώρο της.
          Στη συνέχεια κατέβηκε πρόταση από τη ΔΑΣ για να γίνουν οι εκλογές για εφορευτική επιτροπή με μυστική ψηφοφορία και με ψηφοδέλτιο κάθε παράταξης με τους υποψηφίους της (κάτι που προβλέπεται και από το 1264/1982, νόμο που αφορά τη δράση και λειτουργία συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικάτων) και κατατέθηκε και ψηφοδέλτιο της παράταξης με τα προτεινόμενα μέλη για εφορευτική. Υπήρχε δεύτερη πρόταση που πρότεινε διαπαραταξιακή εφορευτική που να την ορίσουν οι παρατάξεις που βρίσκονταν στη συνέλευση. Σε ψηφοφορία που έγινε για τις δύο προτάσεις υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΣ με συντριπτική πλειοψηφία και εκλέχθηκαν το ψηφοδέλτιο της σαν εφορευτική επιτροπή.
          Με το αποτέλεσμα αυτό ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις στα μέλη της ΔΑΣ από τις υπόλοιπες παρατάξεις με σκοπό να διαλυθεί η συνέλευση και να ακυρωθεί η απόφαση κάτι το οποίο δεν έγινε. Το μέλος του ΔΣ Θανάσης Ζάχος (ΠΑΣΚΕ) γνωστός συνδικαλιστής με περγαμηνές στην απεργοσπασία, απείλησε ότι «θα σας πλακώσουμε στο ξύλο» ενθυμούμενος στα νιάτα του στο ΤΕΙ της Πρέβεζας πριν από 10 χρόνια περίπου που σαν μέλος της ΠΑΣΠ τότε χειροδίκήσε σε φοιτήτρια μέλος της ΠΚΣ στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με διάσειση και προσωρινή αμνησία. Η δε παράταξη του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορούσαν για διαδικασίες αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές. Ποια δημοκρατία επικαλούνται, όταν καταπατούν τους νόμους που οι ίδιοι ευαγγελίζονται, αποκλείοντας από εφορευτική επιτροπή με την πρόταση τους μεμονωμένους υποψηφίους που θέλουν να δράσουν στο σωματείο (κάτι που προβλέπεται και από το 1264/1982, νόμο που αφορά τη δράση και λειτουργία συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικάτων). Είναι γνωστό ότι η δημοκρατία της συγκεκριμένης παράταξη φτάνει μέχρι εκεί που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών όπως έχει δείξει στο πρόσφατα στα Γιάννενα με λευκές απεργίες στο ΠΕΤΣΙΟ ή με ανοιχτή απεργοσπασία στο PRAKTIKER παλιότερα.
          Τέτοιοι συνδικαλιστές είναι το καμάρι της εργοδοσίας και να τους χαίρεται. Τέτοιοι συνδικαλιστές είναι επικίνδυνοι για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και μακριά από τους εργάτες.
          Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να τους γυρίσουν την πλάτη. Να μην επιτρέψουν στο συμβιβασμό και στη μοιρολατρία να έχουν θέση στο κίνημα. Σας καλούμε στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να στηρίξετε ΔΑΣ, τη παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, που τόσο καιρό έχει δείξει ότι δεν πατάει σε δυο βάρκες, ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου