Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Επίθεση στο ΚΚΕ από τον Θ. Πάγκαλο.Γιάννης Γκιόκας:Είναι γνωστός αντικομμουνιστής και πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του.

Νέα χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ από τον Θ. Πάγκαλο
Την παρέμβαση του Γ. Γκιόκα, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, προκάλεσαν οι συκοφαντίες του σε τηλεοπτική εκπομπή
2009
Νέα χυδαία και συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ έκανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Σε αναφορά του για τα οικονομικά των κομμάτων, είπε μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κόμμα στη Βουλή, όπως υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο λέει ότι εγώ δεν αποκαλύπτω τα οικονομικά μου, διότι το θεωρώ συνωμοτικό μυστικό. Είναι απαράδεκτο, πρέπει αυτή η άποψη να καταργηθεί».
Ζητώντας να αλλάξει το σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων, ισχυρίστηκε ότι για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις να παρέμβει η Δικαιοσύνη σε όλα τα κόμματα, «πρώτα απ' όλα πρέπει να λύσουμε το ακραίο και εξοργιστικό πρόβλημα του ΚΚΕ, το οποίο αρνείται το νόμο». Είπε ακόμα ότι «δεν είναι στη νομιμότητα, είναι παράνομο κόμμα το ΚΚΕ επί του προκειμένου».
Στην εκπομπή παρενέβη ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Απαντώντας στις ψευτιές του Θ. Πάγκαλου, είπε: «Ζήτησα να παρέμβω στην εκπομπή σας, γι' αυτό που ειπώθηκε σε σχέση με το ΚΚΕ και το ζήτημα του ελέγχου των οικονομικών του, και τη λεζάντα που μπήκε στην εκπομπή σας, προφανώς ως κάτι που ειπώθηκε από τον κ. Πάγκαλο, αλλά μπήκε στην εκπομπή σας ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.
Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το ΚΚΕ δημοσιεύει κάθε χρόνο ισολογισμούς. Σ' αυτούς τους ισολογισμούς περιέχονται και τα στοιχεία που αναφέρονται στην κρατική χρηματοδότηση, την οποία λαμβάνει το ΚΚΕ όπως και τα υπόλοιπα κόμματα αλλά την ίδια στιγμή καταγράφονται και τα στοιχεία που προέρχονται από τις οικονομικές εξορμήσεις που κάνει το κόμμα, από τις ενισχύσεις δηλαδή που δίνουν μέλη και φίλοι του κόμματος.
Σήμερα, αν δείτε στο "Ριζοσπάστη", αλλά και τις άλλες μέρες, τις καθημερινές, θα δείτε στις τελευταίες σελίδες, υπάρχουν ονόματα φίλων του κόμματος, που δέχονται και επιθυμούν να δημοσιευτούν τα ονόματά τους και αναφέρονται σε συγκεκριμένη ενίσχυση που δίνουν στο ΚΚΕ.
Αυτό που λέει το ΚΚΕ ξεκάθαρα και το τονίζει, είναι ότι δεν πρόκειται να δώσει, είτε στο κράτος είτε σε τράπεζες, λίστες μελών του κόμματος, που δίνουν τη συνδρομή τους, ή φίλων του κόμματος που δίνουν μία οικονομική ενίσχυση, ένας απλός εργαζόμενος, δηλαδή, ένας φίλος του κόμματος που μπορεί να μην είναι καν ψηφοφόρος, που εκτιμάει και δίνει μία οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ. Και αυτό αν θέλετε, δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ -αυτή η θέση- και σωματεία και άλλες οργανώσεις δε θα πρέπει να δίνουν λίστες μελών και φίλων τους.
Ξέρουμε σε ποιο σύστημα ζούμε, ξέρουμε την ιστορική πείρα που υπάρχει σε σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα και πώς αγωνιστές στήθηκαν και μέχρι στον τοίχο, επειδή δώσανε μια οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ. Και γι' αυτό το λόγο λέμε ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Αυτό είναι το ΚΚΕ. Αυτά που αναφέρει ο κ. Πάγκαλος... Είναι γνωστός αντικομμουνιστής και πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου