Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πώς να σβήνετε κομμουνιστικά σύμβολα χωρίς πολύπλοκη χρήση retouch

Βρίσκουμε μια ωραία αγωνιστική φωτογραφία που να συμβολίζει εμάς και το πόσο αγωνιστικά άτομα είμαστε. Εντοπίζουμε τις αδυναμίες της φωτογραφίας και πιάνουμε δουλειά.
Παίρνουμε την αρχική φωτογραφία και κάνουμε λίγο desaturate τα χρώματα, ώστε να ξεπλύνει λίγο το κόκκινο. 
Εντοπίζουμε όλα τα σημεία στη φωτογραφία που διαλέξαμε τα οποία παραπέμπουν σε κόμμα μολυσμένο από ΚΚΕδίλα.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, έχουμε τρεις προβληματικές σημαίες του ΤKP, ένθεν κακείθεν της νεαράς με την υψωμένη γροθιά. 

Με την αριστερή σημαία, στην οποία έχει μείνει ένα μικρό ίχνος κιτρινάδι, ξεμπερδεύουμε γρήγορα κοτσάροντας από πάνω ένα "γ" του οποίου το πάχος το μετράμε ακριβώς ώστε να καλύψει πλήρως τον ανεπιθύμητο λεκέ. 
Με τη πρώτη σημαία απ' τα δεξιά, έχουμε τρία σημεία που πρέπει να καλυφθούν. Δεξιά, φαίνεται ένα
 
 κομμάτι απ' το γρανάζι. Το σβήνουμε κοτσάροντας πάνω ένα παχύ "ου", που είναι και συμβολικό (ουουουου!)
Δεξιά υπάρχει μια κάθετη κίτρινη γραμμή απ' το έμβλημα του κόμματος. Βάζουμε επάνω την ωραιότατη κάθετη άσπρη γραμμή του "Τ". Μένει μόνο κομματι από το γράμμα "Κ" και το γράμμα "P" από κάτω. Επειδή δεν έχουμε άλλα γράμματα να κοτσάρουμε κι εκεί, βάζουμε ένα ακαλαίσθητο ένθετο από πάνω και καθαρίσαμε. Με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτωνόμαστε και ένα κομμάτι της τελευταίας σημαίας, άκρη δεξιά, ενώ ό,τι έμεινε το καλύπτουμε με το "κί". Ό,τι τυχόν φαίνεται ακόμα, του ρίχνουμε ένα ρετούς.
Αν μας ρωτήσει κάποιος γιατί το "Εξέγερση" είναι στην ανατολή και το "στην Τουρκία" στη Δύση, έτσι ώστε τα γράμματα να καλύπτουν όλα τα στρατηγικά σημεία των τριών σημαιών που δεν καλύψαμε με την ένθετη φωτό, λέμε ότι τα χωρίσαμε έτσι για να φαίνεται η κοπέλα.
Η αφίσα της ενωτικής και αντισεχταριστικής αριστερής μας παράταξης είναι έτοιμη:

Υ.Γ. Αν μας ρωτήσει κανείς πώς και ξηγιόμαστε έτσι ξεφτίλα, λέμε ότι απλά αποτυπώσαμε μια "αισθητική άποψη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου