Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα



video:ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΑΚΗΣ
Απεργιακή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα έκανε στο Φόρο στις 10πμ. Από νωρίς έπαιζαν τα τραγούδια του αγώνα και από τις μικροφωνικές καλούνταν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη Γενική απεργία. 
    Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Χρύσανθος Κυριαζής εκ μέρους της τοπικής γραμματείας,


μέλος της καθώς και μέλος της διοίκησης των εργαζομένων στην περιφερειακή διοίκηση.
        Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που ξεθεμελιώνουν και τα τελευταία εναπομείνοντα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Καταδίκασε την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ από τη δικομματική κυβέρνηση, τις απολύσεις σε όλους τους τομείς, τη φοροληστεία των λαικών στρωμάτων κλπ.
Κατέδειξε σαν συνενόχους τις δυνάμεις εκείνες, πχ ΣΥΡΙΖΑ, που στα πλαίσια της πολιτικής τους κοροιδεύουν τους εργαζόμενους λέγοντας τους πως με το δικό τους τρόπο διαχείρισης μπορεί και οι εργαζόμενοι και οι καπιταλιστές να είναι ευχαριστημένοι.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που σήμερα σαν από παρθενογέννεση θέλουν να καθοδηγήσουν το κίνημα φτιάχνοντα από τα πάνω συντονιστικά, για μία διαχείριση "αριστερή", μία διαχείριση με "υγιείς επιχειρηματίες" και ευχαριστημένους εργαζόμενους. Συνδικαλιστικές δυνέμεις που χρόνια τώρα έχουν κάνει την απεργοσπασία επάγγελμα, το συνεταιριλίκια με το κεφάλαιο εξή δευτρη φύση τους! Δυνάμεις που εχθρεύονται τις μαζικές διαδικασίες τον αγώνα των εργαζομένων, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.
Καταλήγοντας ο ομιλιτής σαν διέξοδο παρουσίαση τη Λαική Συμμαχία που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαικά στρώματα στο δρόμο της χειραφέτησης, της ρίξης με τα μονοπώλια και της ανατροπής του συστήματος τους. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους!
Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" , εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ για κοινωνία άλλη" κα.

Στην συγκεντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν:
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΑ
το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 
η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου